top of page
Frequently Asked Questions
1. Is er extra tijd verbonden aan het meedoen met Twinlife (ten opzichte van de zorg die wij al krijgen)?
Voor de geboorte van uw kinderen zullen een aantal echo-afspraken 10 minuten extra met zich meebrengen. Dan gaan we namelijk kijken naar de hartjes van uw kinderen. 
Na de geboorte is er geen extra tijd aan het onderzoek verbonden. Het is de bedoeling dat de onderzoeken voor Twinlife binnen de opnameperiode op de afdeling plaatsvinden.
Op de leeftijd van 2 jaar, 5 jaar en 8 jaar is het vervolgonderzoek ook onderdeel van onze standaardzorg voor de kinderen. Het vervolgonderzoek houdt in dat u met uw kinderen wordt uitgenodigd in het LUMC voor ontwikkelingsonderzoek en echo-onderzoek van het hart. De extra tijd is ongeveer een dag. 
2. Hoe wordt het bloed uit de navelstreng verzameld?
Zodra de navelstreng is doorgenomen, nemen wij de navelstreng samen met de placenta (moederkoek) mee. Hieruit kunnen wij het bloed verzamelen. Uw kinderen worden dus niet geprikt. U en uw kindjes zullen hier niets van merken.
3. Wij willen nu graag mee doen aan Twinlife. Kunnen we, als we ons toch bedenken, weer stoppen met meedoen aan Twinlife?
Als u meedoet aan Twinlife, kunt u zich altijd bedenken en toch stoppen, ook tijdens het onderzoek en op elk moment. U hoeft niet te zeggen waarom u stopt.
bottom of page